![]() |
|
![]() |
|
Hz.Muhammed in MİLADİ doğum ve ölüm tarih |
Post Reply ![]() |
Author | |
gizeMystery ![]() Yeni Üye ![]() Joined: Mart 19 2007 Location: İstanbul Status: Offline Points: 2 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Posted: Mart 19 2007 at 21:21 |
arkadaşlar kusura bakmayın nereye yazacağımı bilemedim yeni başlık açmak zorunda kaldım,olmazsa daha sonra silersiniz.çok acil cevaplamam gereken bir sorum var araştırdım hiçbir yerde bulamadım.Hz.Muhammed'in MİLADİ doğum ve ölüm tarihini (gün/ay/yıl) olarak bulabilir misiniz? yazılı sorusu olarak çıkacakmış ancak hiç bir yerde bulamadım.yardımcı olursanız çok sevineceğim...şimdiden teşekkürler...
|
|
![]() |
|
gonullu ![]() KURUCU ÜYE ![]() Joined: Eylül 20 2006 Status: Offline Points: 197 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mîlâdın 571, Rebîülevel ayının 12.gecesi, (Nisan ayının 20.günü) Mekke ufukları ağarırken Peygamber Efendimiz, Hz.Muhammed-ül Mustafa Sallallâhü Aleyhi ve Sellem dünyâyı şereflendirdi. O'nun doğduğu sabah, âlem başka bir âlem oldu, cihan nurla doldu. Zirâ O'nun teşrifleri sıradan bir hâdise değildi. Bütün peygamberlerin geleceğini müjdelediği ins-ü cin'in ve melâikei kirâmın teşriflerini beklediği bir peygamberdi O.. Bu yüzden, geceler içinde benzeri yoktur. Kâinâtın en azametli hâdisesi bu gece vukûa gelmiştir. Bütün âlem bu geceyi bekliyordu.
H. 10 M. 631-632 * İslâm'ın yayıldığı yeni bölgelere de valiler ve zekât tahsil memurları gönderilmesi. * Veda haccı. Bu, Resulüllah (s.a.s.)'ın ilk ve son haccıdır. Bu hacda yaklaşık yüz bin kişiye hitaben Veda hutbesini okumuştur. H. 11 M. 632 * Beni Nahle heyetinin gelmesi. Bu, Resulüllah (s.a.s.)'ın sağlığında Müslüman olduklarını bildirmek üzere gelen son heyettir. * Resulüllah (s.a.s.)'ın ani bir şekilde Baki kabristanını ziyaret etmesi, orada medfun olan Müslümanları selâmlaması ve şehitler için dua etmesi. * Usâme ibnu Zeyd (r.a.) komutasında bir ordunun Filistin'e gönderilmesi. * Resulüllah (s.a.s.)'ın hastalanması ve ardından, H. 13 Rebi'u'l-evvel 11, M. 8 Haziran 632 tarihinde Pazartesi günü vefat ederek Makâmı Mahmud'a yükselmesi. Allah'ın salâtı ve selâmı onun ve tüm âlinin, ashabının üzerine olsun. |
|
selam & dua ile
|
|
![]() |
|
gizeMystery ![]() Yeni Üye ![]() Joined: Mart 19 2007 Location: İstanbul Status: Offline Points: 2 |
çok teşekkür ederim,sağolun..
|
|
![]() |
|
Tuğrul ![]() Üye ![]() Joined: Temmuz 31 2008 Location: Balıkesir Status: Offline Points: 43 |
bilmiyorum
|
|
Allah Hepize Yardım Etsin Bizi Korusun-*-*-AMİN-*-*-
|
|
![]() |
|
zeynep gül ![]() Yeni Üye ![]() Joined: Kasım 11 2008 Location: İstanbul Status: Offline Points: 5 |
KEŞKE O ZAMANDA YAŞASA İDİM
|
|
zeynep_gül
|
|
![]() |
|
MEVLÜT gül ![]() Yeni Üye ![]() Joined: Kasım 14 2008 Location: Antalya Status: Offline Points: 8 |
bu siteyi çok sevdm KATKIDA BULUNAN HERKESTEN ALLAH RAZI OLSN |
|
YOLUMUZ İSLAM YOLU
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
|
Tweet
|
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |